Sándor Plasztika

Szombathely, Széchenyi u. 4-6.
(+36) 20 530-6588

Sopron, Pannónia Hotel, Várkerület 75.
(+36) 99 312-181

Szombathely, Széchenyi u. 4-6. (+36) 20 530-6588

Sopron, Pannónia Hotel, Várkerület 75. (+36) 99 312-181

Arcplasztika

Főoldal / BEAVATKOZÁSI TÍPUSOK / Arcplasztika

Az arc bőrének a kor előrehaladtával fokozatosan csökken a víztartalma, a kollagén rostok eltöredeznek, számuk, rugalmasságuk csökken.

A természetes zsírpárnák sorvadnak, az izmok feszessége csökken. Mindezek közös következményeként a bőr megereszkedik, petyhüdtté válik, egyre mélyülő, kifejezett ráncok alakulnak ki.

Az egyéni öröklött tényezők, a táplálkozási szokások, a különböző káros szenvedélyek és az életmódi szokások együttesen felelősek az öregedés mértékének és időbeli kialakulásának megjelenésében.

Arcplasztikával az arc középső-, és alsó harmadának, valamint a nyak bőrének feszességét állítjuk vissza. (A homlok bőrének ránctalanító műtétét a homlok felett a hajas fejbőrön vezetett metszésből végezzük.)

Az úgynevezett mini-arcplasztikával kisebb metszésből, kisebb feltárással végzünk műtétet, ha az elváltozás mértéke ezt lehetővé teszi.

Arcplasztikát általában a 40. életév betöltése után végezzük. Amennyiben lehetséges egyéb beavatkozásokkal /injectiós ráncfeltöltés, dermabrasio, villanófényes arcfeszesítés, Botox kezelés, Aptos/, igyekszünk a műtét idejét későbbre tolni. A műtétnek felső korhatára nincs, általános jó egészségügyi állapotban és megfelelő vizsgálatok /vér- és vizeletvizsgálat, belgyógyászati vizsgálat, EKG/ elvégzése után a műtétnek nincs ellenjavallata.

A klasszikus műtétnél a fül előtt a hajas fejbőrön kezdett metszéssel a fülcimpa alatt hátrakanyarodunk és a fül mögött a hajas fejbőr határánál fejezzük azt be. Az arc bőrét felpreparáljuk egészen az orr melletti redőig, majd egy külön mélyebb kötőszövetes téteget is kipreparálunk. A műtét lényege, hogy ezeket a mély rétegeket feszítjük meg speciálisan behelyezett öltésekkel, majd az arc bőrét utána simítva a bőr felesleget eltávolítjuk. Tehát nem az arc bőre, hanem a bőr alatti kötőszövetes lemez végzi a tartó-feszesítő funkciót.

A műtét helyi érzéstelenítésben és altatásban egyaránt elvégezhető, időtartama 2-3 óra. A műtét után 1-2 éjszakát a kórházban kell tölteni, a behelyezett draincsöveket távozás előtt eltávolítjuk. Szoros kompressziós kötés kerül a fejre néhány napig, majd 1 hétig egy speciális rugalmas maszk viselését javasoljuk. A varratokat 10-14 nap között távolítjuk el, de általában már egy hét után megengedett a hajmosás. A bőrön keletkezett bevérzések 7-10 nap alatt spontán felszívódnak, a szükségesnek tartott jegelés a folyamatot meggyorsítja.

Arcplasztika után ritkák a szövődmények. Utóvérzés1-3%, gyulladás, sebgyógyulási zavar, bőrelhalás 1% alatti gyakoriságú, és valamennyi jól kezelhető. Átmeneti érzészavar is előfordulhat, a hegek általában jó minőségűek.

Tilos a műtét után a fizikai megterhelés, a forró, fűszeres ételek és alkohol fogyasztása, a dohányzás. Sminkelés 2 hét múlva, hajfestés, erős napozás, szauna, szolárium csak 6 hét elteltével javasolt.

A sikeresen elvégzett arcplasztika 8-10 évig ad szép esztétikai eredményt, majd egy akár két alkalommal is ismételhető.
 

 

Időpont kérése

A * jelölt rész kitöltése kötelező

Az űrlap elküldéséhez kérem húzza át az alábbi kapcsolót balról jobbra.

Rendelések

Szombathely

Széchenyi u. 4-6.

Kedd: 14-18 óráig
Tel.: (+36) 20-530-6588 (+36) 94 343-300
E-mail: sandorplasztika@gmail.com

Sopron

Pannónia Hotel, Várkerület 75.

Szerda: 10-14 óráig
Tel.: (+36) 99 312-181
E-mail: sandorplasztika@gmail.com