Rendelők: Szombathely, Széchenyi u. 4-6.   •   Tel.: (+36) 20 530-6588 | Sopron, Pannonia-Med Hotel, Várkerület 57.   •   Tel.: (+36) 99 312-181 Google Térkép
Sándor Plasztika

Plasztikai sebész szakorvos
• Arcplasztika, Fülplasztika, Szemhéjplasztika
• Mellnagyobbítás, Mellfelvarrás-, és kisebbítés
• Hasplasztika, Zsírleszívás, alak-korrekciók
• Arc saját zsír feltöltés, Ráncfeltöltések
• Botox kezelés Vistabel injekcióval
 
KEZDŐLAP KEZDŐLAP DR. SÁNDOR IMRE RENDELŐ
BEAVATKOZÁSI TÍPUSOK
ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ ELÉRHETŐSÉGEK MEGÁLLAPODÁS
Szakterület:
Rendelések:

Kedd: 14-18 óráig - Szombathely, Széchenyi u. 4-6.
Tel.: (+36) 20-530-6588
         (+36) 94 343-300
 E-mail: sandorplasztika@gmail.com

Szerda: 10-14 óráig - Sopron, Várkerület 75. (Pannonia Med. Hotel)
Tel.: (+36) 99 312-181
 E-mail: sandorplasztika@gmail.com

 

Hasplasztika

A hasnak kifejezetten fontos szerepe van a vonzó alak megformálásában. Érdekes módon gyakran a karcsú alak iránti vágy lehet az egyik oka annak, hogy a hasfal elveszíti a hibátlan formáját. Túlságosan gyors fogyókúrát követőn ugyanis a hasfal bőre és a bőr alatti zsírréteg nem egyforma mértékben változik. Gyakran a felesleges zsírréteg eltűnik ugyan, de a visszamaradó, rugalmasságában gyengült bőr zavaró redőket alkot.

Ezt az elváltozást csaknem kizárólag nőkön látjuk. A hasfali bőr- és kötőszövet felépítése más a férfiakon és a nőkön. Terhesség során az anya hasfala jelentősen kitágul, majd szülés után a szövetek rugalmasságuknál fogva visszanyerik eredeti formájukat.

Sajnos ez nem minden esetben következik be kielégítően. Olykor a felesleges bőr és bőr alatti szövetek annyira petyhüdtek maradhatnak, hogy szabályosan lelógnak. Sokszor piros, vagy fehér csíkok is kialakulnak a hasfal bőrében, ezek az ún. terhességi csíkok vagy striák, amelyek meglehetősen zavaró látványt nyújtanak. A legkisebb probléma az, hogy még egy karcsú nő sem hordhat kétrészes fürdőruhát.

A nagyobbik baj az, hogy levetkőzve esetleg visszataszítónak érzi magát, és mint minden más deformitásnak, ennek az állapotnak is gyakori következménye lehet a partnerkapcsolat megromlása.


A hasplasztika lényege a feleslegessé vált bőr- és zsírréteg eltávolítása. A metszésvonalat harántul az alhason át kell vezetni, azonban lefutásától függetlenül mindig bikini által is takart területen fog elhelyezkedni.

A hasplasztikai beavatkozásnak alig van ellenjavallata. Meglévő jó általános egészségi állapot, és a kórelőzményben komolyabb megbetegedés hiánya esetén a műtét elvégezhető. A beavatkozás előtt minden esetben teljes laborvizsgálatot, belgyógyászati vizsgálatot és EKG-t végeztetünk.

A műtétet altatásban vagy gerincvelői vezetéses érzéstelenítésben lehet elvégezni.

A metszés az alhason harántirányban húzódik az egyik lágyékhajlattól a másikig. A metszésvonal felől a hasfal bőrét a bőr alatt zsírszövettel együtt a bordaívekig felpreparáljuk, majd a hasfal bőrét megfeszítjük és a felesleget eltávolítjuk, miközben a köldöknek új helyet jelölünk ki. A hasfal plasztikájával egy időben korrigáljuk az esetleg meglévő korábbi műtétek következtében kialakult hasfali sérvet, szükség szerint megerősítjük a meggyengült hasfali izom bőnyéjét. Szükség szerint a hasplasztika zsírszívással egészül ki.

A műtét után két napig ágynyugalom javasolt enyhén fél-ülő helyzetben, a lábak felpolcolásával, hogy a varratvonal minél kevésbé feszüljön. A behelyezett draincsövet 2-3 nap után a varratokat 2 hét után távolítjuk el. A beteg műtét utáni lábadozása 2-3 hétig tart, a teljes mozgásképesség 6 hét után tér vissza, addig speciális szoros kompressziós ruházat viselése javasolt.

A hasplasztika lehetséges szövődményei / utóvérzés, zsírelhalás/ ritkák, enyhe lefolyásúak és könnyen megszüntethetőek. A kialakult heg általában jó minőségű, a heg feletti bőrfelületen gyakran figyelhető meg érzészavar mely csak hónapok eltelte után szűnik meg.

A hasplasztika olyan beavatkozásnak minősül, amelynek elvégzésére közel azonos állandó testsúlyt feltételezve, az élet során csak egyszer van szükség. Az ismét feszessé tett hasfal évtizedekig megtartja a műtéttel elért állapotát és csak a természetes öregedési folyamat hatásainak van kitéve.


  KEZDŐLAP

DR. SÁNDOR IMRE

RENDELŐ

Szombathely
Sopron

BEAVATKOZÁSI TÍPUSOK

Arcplasztika
Bőrsebészet - dermatochirurgia
Mellnagyobbítás
Mellplasztika
Fülplasztika
Hasplasztika
Injectiós kezelések
Mellkisebbítés
Szemhéjplasztika
Zsírleszívás

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ

ELÉRHETŐSÉGEK

MEGÁLLAPODÁS

Hírlevél kérése feliratkozás / leiratkozás Hasznos linkek Médiaajánlat facebook.com youtube.com www.ysolutions.hu