Sándor Plasztika

Szombathely, Széchenyi u. 4-6.
(+36) 20 530-6588

Sopron, Pannónia Hotel, Várkerület 75.
(+36) 99 312-181

Szombathely, Széchenyi u. 4-6. (+36) 20 530-6588

Sopron, Pannónia Hotel, Várkerület 75. (+36) 99 312-181

Emlőnagyobbítás - emlőimplantatio

Főoldal / Beavatkozási típusok / Emlőnagyobbítás - emlőimplantatio

A mell nagyságát és alakját elsősorban öröklött tényezők határozzák meg. A nők egy részének sok gondot okoz, hogy mellüket túlságosan kicsinynek találják.
Egyáltalán nem ritka, hogy a mell nem, vagy csak alig fejlődik ki. Sokszor az emlőállomány sorvadása (öröklött tényezők, anyagcserezavar, szülés-szoptatás utáni állapot) miatt válik a korábban sem nagy mell petyhüdtté. (Korábban paraffin, és folyékony szilikon befecskendezésével, olajjal töltött protézisek beültetésével próbálták megoldani a mellnagyobbítást, megfelelő tartós eredmény nélkül.)

A megoldást a megfelelő burokban elhelyezett konyhasó oldattal, vagy a napjainkban legkorszerűbbnek tartott úgynevezett kohéziv géllel töltött implantátumok adták meg. Az implantátumok különböző méretben kerülnek forgalomba, leggyakrabban a 220-400 cm3 protéziseket használjuk.
A beültetésre kerülő protéziseket lehetnek kerek, vagy anatómiai formájúak, alacsony, közepes vagy magas profilúak.

Praxisomban kizárólag prémium minőségű, a világ legjobb és sok évtizedes tapasztalattal rendelkező gyártók implantátumait használom több évtized óta, melyeknél a prémium minőséget a legkorszerűbb gyártási technika, a kimagasló innováció és számtalan tudományos megfigyelés és után követés garantálja. Az általam használt implantatumok minőségi tanúsítvánnyal, és élettartam garanciával rendelkeznek.

 A mellnagyobbítás aránylag egyszerű, könnyen elvégezhető sebészeti beavatkozás.


Egészséges nőknél a műtétnek tulajdonképpen nincsenek ellenjavallatai. Természetesen a műtétet részletes kivizsgálásnak (emlő ultrahang vizsgálat, laborvizsgálat, EKG, altató orvosi vizsgálat) és megfelelően alapos konzultációnak kell megelőznie.

 A személyes konzultáció talán a legfontosabb része a tervezett beavatkozásnak. Ekkor mérem fel a páciens igényeit, elvárásait a várható eredménnyel kapcsolatban, ekkor történik a fizikális vizsgálatot követően az implantatum méretének és formájának meghatározása, és az implantatum választandó helyének meghatározása. Részletesen beszélek a műtét előtti teendőkről, a műtét menetéről és a műtét után várható dolgokról. A páciens tájékoztatást kap a műtéttel járó kockázatokról. A műtéti terv mindig személyre szabott, egyéni. A konzultáció során a minden felmerülő kérdés feltehető, azokra kimerítő és teljes körű választ adok, hogy a páciens a megszerzett ismeretek birtokában körültekintő és felelősségteljes döntést hozhasson.

 A mellnagyobbítást általában altatásban végezzük, a műtéti idő 1,5 óra.

Az implantatumok beültetésére a hónaljból, az emlőbimbó körüli metszésből vagy az emlő alatti redőben ejtett metszésből lehetséges. Praxisomban az emlő alatti redőben ejtett metszést alkalmazom leggyakrabban, véleményem és tapasztalatom szerint ez adja a legjobb minőségű és legkevésbé feltűnő heget.

Az implantátum elhelyezésére két lehetőség kínálkozik: vagy az izmok és az emlő mirigyállománya közé, vagy a mellizmok alá ültethető be. Az izom alá helyezés azt jelenti, hogy az implantatum felső 2/3-da a széles mellizom alá, az alsó 1/3-da pedig a mirigyállomány alá kerül. A két mód közül azt választja a plasztikai sebész, amely az emlő és a páciens egyéni tulajdonságainak legjobban megfelel. Praxisomban amennyiben csak lehet, az izom alatti elhelyezést igyekszem választani.

 A műtét lényege, hogy megfelelő metszés után az implantatumnál kissé nagyobb üreget képezünk a megfelelő szövetrétegben és vérzéscsillapítás után behelyezzük a protézist. A műtét után már a műtőasztalon sportmelltartót helyezünk fel és egy kompressziós kötést alkalmazunk. A sportmelltartót a műtét után 6 hétig éjjel-nappal viselni kell.

 A műtét utáni enyhe fájdalom tablettás fájdalomcsillapítókkal megszüntethető. A műtét utáni feszülés érzés és valamennyi apró kellemetlenség néhány héten belül megszűnik.

 A varratokat 2 hét után távolítjuk el. A beavatkozás utáni első napokban teljes nyugalom és kímélet szükséges, csak 5-7 nap múlva végezhető valamilyen könnyű tevékenység. A korábban megszokott aktivitású életvitel csak 4-6 hét múlva folytatható. A mellnagyobbítás utáni 6-12 hónapban nem javasolt terhesség vállalása, bár a műtét nem befolyásolja az emlő későbbi tejelválasztó képességét. A műtét az alacsony sebészi rizikójú beavatkozások közé tartozik, utóvérzés, sebgyógyulási zavar, gyulladás előfordulhat.

Az egyetlen késői szövődmény az un. capsularis contractura vagy tokfibrosis, amely azt jelenti, hogy az implantatum körül kóros szövetszaporulat alakul ki, melynek következtében az emlő kezdetben keményebb tapintatúvá válik, majd később teljesen elveszítheti a szokásos lágy rugalmas tapintatát és kemény zsugorodott golyószerű szervvé alakul. A kiterjedt fibrozisok csak újabb műtéttel szüntethetők meg, esetleg szükség lehet az implantatum cseréjére is. Az új típusú barázdált un. microtexturált felszínű implantatumok bevezetésével a tokfibrózis gyakorisága a korábbi 30-45%-ról 4-8%-ra csökkent.

Az emlő implantációja eredményeként szép formájú, tartós esztétikai élményt nyújtó emlőforma alakítható ki.

  

Időpont kérése

A * jelölt rész kitöltése kötelező

Az űrlap elküldéséhez kérem húzza át az alábbi kapcsolót balról jobbra.

Rendelések

Szombathely

Széchenyi u. 4-6.

Kedd: 14-18 óráig
Tel.: (+36) 20-530-6588 (+36) 94 343-300
E-mail: sandorplasztika@gmail.com

Sopron

Pannónia Hotel, Várkerület 75.

Szerda: 10-14 óráig
Tel.: (+36) 99 312-181
E-mail: sandorplasztika@gmail.com