Sándor Plasztika

Szombathely, Széchenyi u. 4-6.
(+36) 20 530-6588

Sopron, Pannónia Hotel, Várkerület 75.
(+36) 99 312-181

Szombathely, Széchenyi u. 4-6. (+36) 20 530-6588

Sopron, Pannónia Hotel, Várkerület 75. (+36) 99 312-181

Mellfelvarrás-mellplasztika

Főoldal / Beavatkozási típusok / Mellfelvarrás-mellplasztika

Terhesség, szoptatás befejezése után, gyors és drasztikus fogyás, illetve bizonyos életkor után az emlő rugalmas kötőszöveti elemeinek és a simaizmok rugalmasságának csökkenése miatt a korábban feszes emlők megereszkedhetnek, alakjuk előnytelenül megváltozik, lógóssá, petyhüdté válnak.

Állandó melltartó viselet sem akadályozza meg ezen elváltozás kialakulását, a rendszeres sportolás is csak a vérkeringés javítása folytán lassít a folyamaton.

A mellplasztika / emlőfelvarrás/ lényege, hogy a megereszkedett emlő mirigyállományát helyezzük feljebb és rögzítjük a mellizomzat bőnyéjéhez a felesleges, kinyúlott bőr egyidejű eltávolításával.

Az emlő tömege, térfogata a műtét során nem változik, ha a két emlő között méretbeli különbség van, akkor lehetőség van ennek kiegyenlítésére. Ebből következően a méretcsökkentő, vagy más szóval redukciós mellplasztika esetén ugyanezt a műtéti megoldást választjuk.

Az emlők lógásának mértékét az emlő bimbó és az emlő alatti barázda egymáshoz viszonyított helyzete határozza meg. Négy súlyossági fokozatot különböztetünk meg. Ha az emlőbimbó magassága még az emlő alatti barázda felett helyezkedik el, az elváltozás nagy valószínűséggel még korrigálható csak emlő implantatum beültetésével is, minden egyéb esetben szükség van az emlő mrigyállományának felvarrására is.

Gyakran előfordul, hogy a petyhüdt, lógó emlő nem rendelkezik megfelelő, műtétileg formálható mennyiségű mirigyállománnyal. Ebben az esetben emlőimplantációval pótoljuk a hiányzó térfogatot, majd ugyanekkor emlőfelvarrást is végzünk.

A mellplasztika után diszkrét cérna vékonyságú heg marad az emlőbimbó körül, és kissé szélesebb a bimbó alsó széle és az emlő alatti redő között, illetve bizonyos esetekben egy haránt irányú heg az emlő alatti redőben.

Az emlő méretétől, alakjától, állományától függően három típusú műtét létezik:
  • Hagyományos vagy fordított T heg technika
  • Rövid heg technika
  • Bimbó körüli technika

A műtétnek nincsenek különösebb ellenjavallatai. A mellplasztika időpontjában teljesen egészségesnek kell lenni, nem lehet menstruáció. A műtét előtt emlő ultrahang vizsgálatot, teljes laborvizsgálatot,  EKG-t, és altató orvosi vizsgálatot végeztetünk. 40 év felett minden esetben mammografia is szükséges a beavatkozás előtt.

A műtétet altatásban végezzük, időtartama 2-3 óra. A beavatkozás után mindkét emlőben draincső marad, melyet 1-2 nap után távolítunk el, a műtét 1 napos kórházi bent fekvést igényel.

A mellplasztika után 1-2 napig húzó-feszülő jellegű enyhe fájdalom jelentkezik, mely tablettás fájdalomcsillapítókkal teljesen megszüntethető. A varratszedésig fizikai munka, emelés, sportolás nem végezhető, kerülni kell a felkar széles mozgást igénylő mozdulatait.

Kb. 1 hétig a sebeket nem érheti víz, ezután általában tiszta vízzel a tusolás megengedett, majd a víz leitatása után ismételten steril fedőkötést kell felhelyezni.

A varratokat 14-18 nap után távolítjuk el, 6 hétig éjjel-nappal melltartó viselése javasolt.

Melltartóban 3 hét után fokozatos intenzitású sportolás megengedett, de a teljes fizikai aktivitás csak 6 hét után kívánatos.

A mellplasztika az alacsony rizikójú műtétek közé tartozik. Utóvérzés, sebgyógyulási zavar, gyulladás előfordulási gyakorisága 1% alatti. Kóros hegek kialakulására szintén ritkán kell számítanunk, az emlőbimbó érzékenységének csökkenése néhány százalékban megfigyelhető, gyakran csak átmeneti.

Az eredmény szép, esztétikus és természetes, a műtéttel elért forma akár évtizedekig tartós maradhat.

Az elvégzett műtét után terhesség vállalható, a szoptatás az esetek 15-20%-ában a hegesedés miatt nem kivitelezhető. Mivel az ismételt terhesség és szoptatás nagyban befolyásolhatja a műtéti eredmény tartósságát, ez a beavatkozás általában a tervezett gyermekszám elérése után javasolható.
 

 

Időpont kérése

A * jelölt rész kitöltése kötelező

Az űrlap elküldéséhez kérem húzza át az alábbi kapcsolót balról jobbra.

Rendelések

Szombathely

Széchenyi u. 4-6.

Kedd: 14-18 óráig
Tel.: (+36) 20-530-6588 (+36) 94 343-300
E-mail: sandorplasztika@gmail.com

Sopron

Pannónia Hotel, Várkerület 75.

Szerda: 10-14 óráig
Tel.: (+36) 99 312-181
E-mail: sandorplasztika@gmail.com